Дебютният албум на Сюзън Бойл превзе музикалните чартове

Дебютният албум на Сюзън Бойл – шотландката, която доказа, че за да бъдеш блестящ изпълнител, не е задължително да притежаваш и перфектна външност, оглави музикалните чартове както във Великобритания, така и в САЩ. Само за седмица в странат

2009-12-03 17:58:13
Дебютният албум на Сюзън Бойл превзе музикалните чартове
Дебютният албум на Сюзън Бойл – шотландката, която доказа, че за да бъдеш блестящ изпълнител, не е задължително да притежаваш и перфектна външност, оглави музикалните чартове както във Великобритания, така и в САЩ.

Само за седмица в страната си 48-годишната изпълнителка продаде повече от 410 000 копия на албума си „I Dreamed a Dream”, който успя да направи невиждан досега пробив в британските класации, изкачвайки се директно до първото място.

Албумът пожъна огромен успех и в САЩ – в дебютната му седмица бяха продадени над 701 000 копия. Според „Билборд” досега в историята на SoundScan е имало само един албум, който е постигнал по-големи продажби в дебютната си седмица – “Doggystyle” на Снууп Дог през 1993 г.

Сюзън Бойл доби световна популярност след появата си в британското телевизионно предаване, което съвсем скоро ще има своя версия и у нас – „Великобритания има талант”.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия